Beperkt jouw trap je mobiliteit in je eigen huis? Hoeveel betaal je om onafhankelijk te zijn? Wij gingen op zoek naar het antwoord samen met Sarah de Smet, zaakvoerster van Strobbe Mobility Solutions.

Prijsbepaler nummer één: het aantal bochten. Elke bocht betekent een meerprijs.

Een extra verdieping betekent meer materiaal, meer werkuren én een extra stopplaats.

“Vanaf 3.000 euro vormt een rechte trap niet langer een probleem. Dat is de basisprijs, maar het prijskaartje loopt op tot 12.000 euro”, vertelt Sarah de Smet. Inclusief plaatsing, exclusief btw. Het verschil tussen de bodem- en de plafondprijs hangt af van verschillende factoren. Kostprijs voor camerbewaking

De ene bocht is de andere niet

De grootste prijsbepaler is het aantal bochten. “Elke bocht is anders en vraagt dus metings- en maatwerk. Voor elke bocht van 90° betaal je ongeveer 500 euro extra.”

Aantal meters trap

Opgelucht dat je een rechte trap hebt? Hou er rekening mee dat de lengte van je trap de prijs ook beïnvloedt. Vanzelfsprekend lijkt ons. Hoe langer je trap, hoe meer materiaal en werkuren.

Aantal verdiepingen

Bij elke verdieping die de traplift overbrugt, is er een stop noodzakelijk. Zo’n stopplaats heeft twee functies: het is een oplaadpunt voor de batterij en het is een veilige plaats om op elke verdieping af te stappen. huislift

Het oog wil ook wat

De afwerking van je traplift heeft het minste invloed op de prijs. Uiteraard bestaan er basismodellen en modellen met alles erop en eraan. Maar het traplift prijsverschil hiertussen is relatief klein.