9 tips bij het aankopen van een huislift Hugo De Jongh NV.
Een huislift kopen is steeds een grote stap. Het grote aanbod van verschillende producten maakt het vaak voor de klant niet eenvoudig om een juiste keuze te maken.

Hierbij enkele tips bij het aankopen van een huislift:

Vraag steeds 2 traplft prijs offertes op

Liften zijn zeer technisch machines en elke product heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Vraag minstens 2 offertes op en vraag expliciet naar de verschillen tussen de aangeboden systemen.

Kies steeds voor een hydraulische huislift

Er zijn veel alternatieven op de markt die vaak een minderwaardige kwaliteit vertegenwoordigen.

Vraag of de huislift een CE-attes heeft

Dit attest staat garant voor de kwaliteit van de aangekochte huislift.

Kies voor een huislift met vrij in de markt verkrijgbare onderdelen

Vele producenten werken met gepatenteerde onderdelen en een gesloten elektronische sturing. Dit zorgt ervoor dat geen enkele andere onderhoudsfirma de huislift kan onderhouden en u voor een zeer lange termijn vastzit aan de leverancier. Kies expliciet voor een leverancier die werkt met een open sturing in de elektronica en vrij verkrijgbare onderdelen.

Kies voor een Belgische leverancier met ervaring

Een Belgische leverancier kent de de Belgische wetgeving & normen. Hij is in staat om onderdelen snel te leveren en u persoonlijk te woord te staan bij mogelijke herstellingen.

Kies voor een installateur met een ISO 9001 certificaat

Dit staat garant voor een correcte installatie van de huislift

Vraag stoellift prijzen referenties

Mooi brochures & goedkope prijzen geven een beperkt beeld. Vraag expliciet naar kwalitatieve referenties in de omgeving om na te gaan of de leverancier reeds meerdere liften heeft geplaatst. Het zou zonde zijn mocht u het slachtoffer worden van de installatie van een prototype.

Kijk naar het totaalbedrag van de lift, niet enkel het aankoopbedrag

Het is belangrijk er rekening mee te houden dat niet enkel de aankoop maar ook het onderhoud een kost met zich meebrengt. Een goedkope aankoopprijs staat niet garant voor een goede deal op lange termijn. Neem steeds de beslissing aan de hand van de som van de aankoopprijs en de kost van het onderhoud samen.

Vraag steeds een duidelijk onderhoudscontract bij de offerte

Een onderhoudscontract zal mee bepalen wat de totale kost van de investering van de huislift zal zijn. Vraag steeds een onderhoudscontract met een duidelijke vermelding van prijs, geleverde diensten en opzegmodaliteiten.

Hugo De Jongh NV is reeds 40 jaar de referentie als het gaat om het produceren, installeren en onderhouden van huisliften. Hierbij staan kwaliteit en maatwerk steeds voorop.

Wij installeren huisliften over heel Vlaanderen (Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams Brabant) & Brussel.

Indien u interesse heeft in de aankoop van een huislift neem dan gerust contact op met onze afdeling verkoop via sales@hdj.be of 0800/354 55. Graag maken wij werk van een betaalbare oplossing op maat.

Uw Eigen Huislift Huisliften in Huis Huislift Prijzen en Huislift Fabrikanten.
Een huislift is zeker geen overbodige luxe als je moeilijk de trap op kan. Wij hebben voor u een overzicht van alle huislift fabrikanten. Van dure luxe liften tot kleine compacte goedkope huisliften. Welke prijzen kunt u verwachten voor een lift in huis? Overweegt u om een kleine lift te kopen voor in huis? Of wilt u juist een rolstoellift? Hier alle informatie over de soorten personenliften die verkrijgbaar zijn, de prijzen van een huislift, de kosten, de alternatieven, en bij welke fabrikanten en leveranciers u terecht kan. Als alternatief voor de traplift is de huislift fantastisch. Het is een geweldige uitvinding om zo maar via de lift naar boven en beneden te gaan. Niet langer traplopen, en u heeft ook geen traplift nodig. Het is gewoon heerlijk, een verademing om een huislift te gebruiken. De huislift is vooral een hele goede oplossing als u slecht ter been bent, zwaarlijvig of een rolstoelgebruiker. Bovendien zijn er tegenwoordig echt hele mooie huisliften te krijgen, van kleine huisliften die makkelijk en mooi in uw huis of appartement passen, huisliften voor binnen en buiten, betaalbare en kleine huisliften, tot grotere en luxere huisliften van meerdere verdiepingen. plateaulift

Huisliften kunt u vaak erg mooi wegwerken in uw interieur en voegen ook iets moois toe. Vooral als u het geld ervoor over heeft dan kunt u makkelijk een mooie en luxe huislift aanschaffen die ook echt iets aan uw interieur toevoegt. Heeft u minder financiële middelen ter beschikking, dan zijn er nog altijd mooie mogelijkheden; de luxe en extra opties laat u dan gewoon achterwege. Bovendien kunt u dan ook kiezen voor een lift zonder schacht en voor een kleine lift in huis.

Liften hoeven tegenwoordig echt niet veel ruimte in te nemen. De kleinste huisliften hebben niet meer dan een vierkante meter nodig. U kunt deze compacte mini huisliften mooi en eenvoudig in een hoek wegwerken, of zelfs ergens in het midden van een kamer of langs de muur. Er is altijd wel ergens ruimte te vinden. Meestal is dit ergens langs de trap, maar dit hoeft zeker niet. Dit scheelt niet alleen in ruimte, maar ook in onderhoud. Bovendien zijn deze compacte liften een stuk goedkoper maar niet per se minder luxe.Een huislift is niet goedkoop en u moet wel rekenen op een goed investeringsbedrag en hoge kostprijs. De prijzen variëren meestal tussen de 15.000 en 30.000 euro. Goedkoper dan 14.000 euro zult u ze niet snel vinden, of u moet gaan voor de meeste eenvoudige huislift zonder schacht of zonder liftput. De eenvoudigste huisliften zonder liftschacht zijn vaak speciaal voor rolstoelen bedoeld, maar kunt u ook als gewone lift gebruiken. Er zijn bovendien ook kleinere uitvoeringen. stellingbouw

Vooruitziend bouwen: lift in de woning verhoogt comfort en veiligheid Liften Livios.
Steeds meer woningen worden tegenwoordig voorzien van een lift. Daar zijn verschillende redenen voor, maar comfort en veiligheid zijn de twee grootste pro’s. De investering is echter niet vanzelfsprekend. Hou daarom al tijdens de ruwbouwfase rekening met latere implementering van een lift.

Langer zelfstandig wonen

Een lift plaatsen, betekent vaak dat je langer thuis kan blijven wonen. Een lift is trouwens goedkoper dan de andere alternatieven om trappen toch maar te vermijden. Je kan bijvoorbeeld een bungalowtype bouwen, zonder trappen of verdieping. Dat impliceert een grote bebouwde oppervlakte en dit is gezien de hoge grondprijzen een dure oplossing. Bovendien is een dergelijk huis ook duurder omdat het een grotere grondplaat, een groter dak en een grotere gevel veronderstelt. Verder resulteert een lift in de woning ook in een groter comfort, niet alleen om jezelf maar zeker ook om grote en zware objecten te verhuizen of te verplaatsen.
Kan je investering uitstellen?

Een huislift vergt echter een aanzienlijke investering. Je hoeft de lift echter niet meteen te integreren tijdens de bouw. Als je tijdens de ruwbouwwerken de nodige voorzieningen treft, kan je de lift later plaatsen, als de nood groter is en je budget het weer toelaat. Belangrijk is alleszins dat de lift aan strenge veiligheidsnormen voldoet en geplaatst wordt volgens de Europese Richtlijnen.
Vereisten

Welke elementen zijn noodzakelijk om later een lift te kunnen plaatsen? Ten eerste moet je over een voldoende dragende schacht beschikken. Die schacht kan je tijdelijk gebruiken als berging. Belangrijk is ook dat je voorziet in deuropeningen met lintelen op 2.25m. Dat is nodig omdat automatische deuren een hoger linteel vereisen dan andere deuren.

De liftput is afhankelijk van het type, maar varieert van 1 m tot 1 m 40. Verder is er een uitloop van de schacht noodzakelijk van ongeveer 3,50 m vanaf de vloer van de hoogste stopplaats. Besteed ook de nodige aandacht aan de nutsvoorzieningen en leidingen: elektriciteit (3 fasen) in de machinekamer, een telefoonleiding in de lift, verluchting naar machinekamer en schacht.

Wat de grootte betreft, start men best met een schacht van 1 m 30 breedte bij 1 m 25 diepte. Dan heb je een kooi van 82 cm breedte bij 90 cm diepte. Als je de schacht vergroot tot 1m40 bij 1m50, kan een standaardrolstoel de lift gebruiken.
Prijs

Voor de markt van de privé-liften kan je bij iedereen terecht voor een traditionele lift. Meestal zal de prijs hiervan hoger liggen. Enkele fabrikanten maken echter met dezelfde basiscomponenten een standaardmodel dat door zijn productie een stuk economischer is voor het budget en daardoor meer toegespitst is op de particuliere markt.

Een huislift kost je ongeveer 13.400 euro voor 2 stopplaatsen en 15.250 met 3 stopplaatsen. Voor een kleiner budget kan je een hefplatform plaatsen voor mindervaliden. Hoewel dit niet als lift bestempeld mag worden, wordt het door sommigen toch gelabeld als “Huisliften of Homelift”.

Een hefplatform mag enkel geplaatst worden om 1 verdieping te overbruggen, werkt met een bediening die je permanent moet induwen, heeft een snelheid van 0,10m/s. en heeft steeds manuele draaideuren. Dit hefplatformsysteem valt ook niet onder de Europese Richtlijnen. Als men op een hefplatform al een optie neemt, komt men al op dezelfde prijs voor een lift volgens de Richtlijnen.

Levenslang thuis wonen dankzij onze huisliften Verolift.

Ons gamma huisliften biedt alle mogelijke types, maten en uitvoeringen: zowel met draaideuren als schuifdeuren, met 1, 2 of 3 toegangen, met elektrische (Gearless) of hydraulische aandrijving… Welk type huislift u ook kiest, uw comfort als gebruiker staat altijd centraal!

Een huislift voor iedereen!

Onze huisliften zijn eenvoudig in gebruik en uiterst veilig. Ze zijn ideaal voor oudere mensen en mensen met een beperking. Het merendeel is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook blinden en slechtzienden kunnen probleemloos overweg met onze huislift dankzij de braille bedieningsknoppen, een perfect gelijkvloerse instap en auditieve signalisatie.

Huislift prijs vergelijken? Wat zal de huislift kost bepalen? Lift.be.
De prijs van een huislift ligt meestal lager dan de prijzen van een gewone personenlift omdat de installatie en het aantal te overbruggen verdiepingen kleiner is. Het aantal verdiepingen zal meestal de prijs bepalen alsook of er reeds een liftschacht aanwezig is. Bij een huislift spreekt men meestal over de overbrugging van 1 verdiep.
Wat zal de kostprijs van een lift in huis bepalen

type aandrijving ( hydraulisch / spindel / riemaandrijving )
aantal verdiepingen te overbruggen ( hoe meer hoe duurder )
type liftschacht: zelfdragende schacht, gemetste schacht, geen schacht ( nog te maken )
aantal personen te vervoeren
al dan niet plaats nodig voor begeleider / rolstoel
soort bediening van de huislift ( vasthoudbediening / automatische bediening )
traditionele lift nodig of platformlift nodig
plaatsing liftdeuren
bijhorende liftopties

Richtprijzen huisliften

Vanaf € 12.000 is het mogelijk om een eenvoudige huislift te plaatsen. ( voor max. 2 personen, geen rolstoel, elektrich aangedreven ) Camerabewaking prijzen